dle бесплатно

У понеділок відбудеться єдине в цьому році повне сонячне затемнення


Затемнення зможуть спостерігати жителі південної частини Тихого і Атлантичного океанів, Чилі та Аргентини.Водночас часткове затемнення буде видно з більш широкої області Тихого океану, Південної Америки і Антарктиди, воно розпочнеться о 08:33 EST (15:33 за Києвом), повідомляє Укрінформ з посиланням на 
Space.com.

Повну фаза затемнення вперше буде видно майже за годину - о 9:32 EST (16:32). Ширина місячної тіні на земній поверхні становитиме приблизно 90 кілометрів.

Повне затемнення матиме ширину приблизно 90 кілометрів і має пройти на схід через Чилі і Аргентину.

Максимальне затемнення очікується об 11:13 EST (18:13 за Києвом). Це станеться на північний захід від села і муніципалітету Сьєрра-Колорада в Аргентині.

Повне сонячне затемнення завершить свій хід по Землі о 12:54 EST (19:54 за Києвом). Спостерігати часткове сонячне затемнення земляни зможуть до 13:53 EST (20:53 за київським часом).

В Україні це явище можна буде подивитися лише онлайн.






Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter